Financieel advies

Financieel advies voor het MKB

Als ondernemer moet je je kunnen richten op wat voor jou belangrijk is: de onderneming. Financiële ruimte en advies hierover is onmisbaar. Bijvoorbeeld om te groeien, reorganiseren, investeren of een andere onderneming over te nemen. In moeilijke tijden heb je misschien juist een insolventieadviseur nodig om weer financieel gezond te worden. In al die gevallen ondersteunt Menian MKB Advies met een financieel advies op maat. Dankzij 25 jaar ervaring heb ik inzicht in de financiële mogelijkheden en veel praktische kennis. Ik ben gespecialiseerd in:

  • Bedrijfsfinanciering
  • Investeringen
  • Bedrijfsoverdracht
  • Bedrijfsovername
  • Herstructurering
  • Bijzonder beheer
  • Insolventie

Direct contact opnemen

Financieel advies in drie stappen

Precies weten waar je aan toe bent, zeker als het om de gezondheid van je bedrijf gaat. Daar mag je op rekenen als je financieel advies inwint. Wanneer je kiest voor Menian MKB Advies kun je uitgaan van drie logische stappen:

1. Behandelen

Het startpunt is het vraagstuk waar je tegen aanloopt. Wat staat jouw ondernemersplannen in de weg? Ik ga op onderzoek uit, signaleer het probleem en spiegel waar het pijnpunt zit.

2. Bijsturen

Als er financiële uitdagingen zijn, zijn er meestal meerdere mensen betrokken. Het is belangrijk om een mate van bewustwording te benoemen. Zo creëren we draagvlak voor de oplossing.

3. Begeleiden

Ik ondersteun bij de weg naar een gezonde onderneming. Op het gebied van bedrijfsfinanciering, optimalisatie van bedrijfsvoering, bedrijfsoverdracht of een eventuele bijzonder beheer situatie.

Onroerend goed

Investeren in onroerend goed? Daarvoor kun je ook bij Menian MKB Advies terecht!

Over onroerend goed advies

Achtergrond als insolventieadviseur

Maak je een lastige periode door met je onderneming? Ik ben als insolventieadviseur inzetbaar wanneer je te maken hebt met de afdeling Bijzonder Beheer of Intensieve Begeleiding van je bank. Jarenlang ben ik financieel aanspreekpunt geweest voor ondernemers die te maken kregen met (dreigende) insolventie. Door bijsturing of herstructurering werd doorgaans erger voorkomen en de weg omhoog weer ingeslagen. Als een bedrijf in de kern gezond is, kan ik door middel van coaching en begeleiding op maat de helpende hand bieden. Goed luisteren, problemen benoemen en scenario’s in kaart brengen: daar kun je bij Menian MKB Advies op rekenen. Zo kun je je focussen op mogelijkheden die passen bij jouw onderneming.

Direct contact opnemen